Jysk Danseorkester

To generationer spiller ud - Bal og musikalske fortællinger

Et bal med Jysk danseorkester er et gedigent helstøbt bal i dansk spillemandstradition. Vi laver det bal, der passer bedst til situationen.

Vi trækker på det store bagkatalog af gode dansemelodier vi tilsammen har, og de erfaringer et langt liv med musikken har givet os.

Vi står alle på skuldrene af nogle der var før os, og det har en stor betydning for hvordan vi nu på vores måde forvalter musikken og udvikler  traditionen.

Vi har hentet meget inspiration fra samvær med traditionelle danske spillemænd bl.a. : Thomas Thomsen – Holstebro, Otto Trads og Emil Nikolajsen – Himmerland, Peder Spillemand – Vestjylland, Viggo Gade – København , Karl Skårup – Thy.

Vi er et orkester med både ”de gamle og de unge”
De gamle er Stefan Groot, Ole Jensen, Henrik Bredholt og Bente Pindstrup. De har alle mange års erfaring i at levere musik i vidt forskellige sammenhænge. Herunder at spille et traditionelt bal med personligt aftryk.

Stefan Groot: Harmonika, kontrabas, sang og guitar. Lærling hos specielt Thomas Thomsen og Otto Trads, samt Herman gårdsanger og har levet med musikken professionelt og fornøjeligt siden sine unge år.
Ole Spillemand Jensen: Violin, sav, skeer, guitar og sang. Særlig inspireret af Peter Spillemand og Perletand. Har levet en tid som gøgler og gademusikant rundt omkring i Europa.
Ole og Stefan spiller begge i Danseteatret NordenFra og Basseralle Trio og i flere andre sammenhænge.
Henrik Bredholt: Tuba, sopransaxog hakkebræt og sang. Har ligeledes et liv i musik bag sig. Specialet er Klezmermusik, hvor han har opsøgt mestre i Syd- og Østeuropa. Har spillet det danske i utallige sammenhænge. Er den ene del af Klezmerduo, og spiller også i Danseteatret NordenFra og Eastwind.

Bente Pindstrup: Kornet og violin.
Digter muntert understøttende på sin kornet ind i spillemandsmusikken. Et godt taw på violinen, der har været brugt på mange forskellige scener i det virkelige liv. Bente har også en fortid i Rebild spillemændende.

Kirstine Nurdug: Violin.
Er ud af spillemandsslægt. Har bl.a. været i mesterlære hos sin far. Derudover har hun opsøgt adskillige personer, sammenhænge og kurser for at videreudvikle sin musik. Bachelor i dans fra Stockholm.
Underviser bl.a. på folkemusiklinien på Syddansk Musikkonservatorium, aktiv i Nordisk dans.

Benjamin Beck: Klarinet.
I sine teenageår gehørspiller i Højreby spillemandslaug på Lolland. Kandidat i nordisk folkemusik og solist fra konservatoriet, Underviser i musikskole og på  folkemusiklinjen på Syddansk musikkonservatorium. Spiller i forskellige konstellationer lige fra traditionel dansk spillemandsmusik, til  kunstæstetisk scenemusik og videre i tyrolerorkester til de store oktoberfester.

I en pause, midtvejs henne i ballet, kan vi, hvis det ønskes, lave en mini koncert hvor vi spiller og fortæller historier om nogle af de mennesker vi har arbejdet tæt sammen med. Både traditionelle spillemænd, sangere og gårdmusikere.
Vi kan også en del af ballet åbne orkestret for folk der har lyst til at spille med.

 

Kontakt og booking
Stefan Groot – Mobil: 2325 8004 – Mail: stefan2groot@gmail.com